Domeinnaam verhuizen

Het verhuizen van uw Domeinnaam hoeft niet ingewikkeld te zijn

Hier vertellen wij u stapsgewijs hoe u uw Domeinnaam naar ons toe kunt verhuizen. Het verhuizen van een Domeinnaam is niet moeilijk maar vereist wel een goede en grondige voorbereiding. Meestal is het mogelijk om uw Domeinnaam zonder enige downtime te verhuizen. Zorg ervoor dat u de Domeinnaam verhuizing ruim voordat deze komt te verlopen in gang zet (minimaal 30 dagen van tevoren). Dit om vervelende problemen te voorkomen.

Controleer houdergegevens

Voordat u de Domeinnaam kunt gaan verhuizen moet u controleren of uw houder/whois gegevens up2date zijn en dat de Domeinnaam op uw (bedrijfs)naam staat. Belangrijk hierbij zijn het e-mailadres van de houder en het administratief contact. Bij bepaalde Domeinnaam extensies wordt bij verhuizing hier een bevestiging e-mail naar toe gestuurd.


Bij .be en .eu domeinnamen wordt de bevestigingsmail naar de houder toegestuurd. Bij overige wordt de bevestigingsmail naar het administratief contact toegestuurd. Sommige domeinnamen waaronder .com, .net en .org zijn ook voorzien van een lock deze kunt u door uw huidige hostingprovider laten verwijderen. Anders kan de Domeinnaam niet worden verhuisd.

Verhuiscode opvragen

Voor vrijwel alle Domeinnaam extensies moet u een verhuiscode bij uw huidige hostingprovider opvragen. Deze verhuiscode hebben we nodig om uw Domeinnaam te kunnen verhuizen. In Nederland zijn hostingproviders ongeacht of er een betalingsachterstand is verplicht om een verhuiscode op verzoek naar de contractant toe te sturen.

Opzeggen huidige provider

Zeg nu de Domeinnaam op bij uw huidige hostingprovider. Hierbij is het belangrijk dat u de Domeinnaam niet per direct maar per einde contractdatum opzegt. Vaak zorgt dat ervoor dat de verhuizing hierdoor versnelt kan worden afgerond omdat uw hostingprovider op de hoogte is van de opzegging. Hou rekening met de opzegtermijnen van uw hostingprovider.

Domeinnaam bestellen

Nu bent u zover om de Domeinnaam eventueel in combinatie met een Webhosting pakket bij ons te bestellen. Als u ook uw website over wilt gaan plaatsen dan raden wij u aan eerst het stappenplan voor verhuizing van een website uitgebreid door te nemen of gebruik te maken van de Verhuis Service. Zo kunt u uw website zonder downtime verhuizen.

Copyright 2004 - 2017 HostingW, alle rechten gereserveerd. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW tenzij anders vermeld.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy verklaring Herroepingsrecht Cookie verklaring Notice and Takedown