Deze domeinnaam is gereserveerd

bliksemhost.nl is gereserveerd door een klant van HostingW

Welkom op onze website. HostingW is een gewoon goede Hostingprovider uit Zwijndrecht met ruim 10 jaar ervaring. Bij ons kunt u terecht voor een Domeinnaam naar keuze, een betrouwbaar en betaalbaar Webhosting of Reseller Webhosting pakket en een SSL certificaat. Heeft u een vraag? Dan kunt u ons altijd een e-mail sturen, een ticket openen via het klanten controlepaneel of tijdens werkdagen chatten met één van onze medewerkers.

Veel gestelde vragen over Domeinnamen

Hier vindt u een selectie van veel gestelde vragen over Domeinnamen en het gebruik ervan.


Hoelang het duurt voordat een geregistreerde domeinnaam te gebruiken is, is afhankelijk van het soort domeinnaam welke u besteld. Veel voorkomende en vaak door ons verkochte domeinnamen zoals .nl, .com, .net, .be, .eu en .de zijn vaak al binnen enkele minuten tot enkele uren te gebruiken.

De meer exotischere domeinnamen zoals .ru, .cz en anderen hebben vaak aanvullende eisen waaraan een domeinnaam moet voldoen voordat deze kan worden geactiveerd. Hierdoor kan het tot 7 dagen na de aanvraag duren voordat de domeinnaam actief is.

Omdat dit erg uiteenloopt op basis van de gekozen domeinnaam kunnen wij niet alle termijnen hier voor u inhoudelijk bespreken. Als u meer informatie wilt over de feitelijke duur van een domeinnaam registratie dan kunt u dit aan ons vragen, bijvoorbeeld via de chatknop rechts onderaan onze website, via een e-mail of door ons op werkdagen tussen 9:00 en 20:00 te bellen.
De duur van een domeinnaam verhuizing ligt geheel aan het soort domeinnaam welke u wil verhuizen. Domeinnamen zoals .nl, .be, .eu en .de kunnen vrijwel direct verhuist worden en zijn dan enkele uren later op de nieuwe hostingserver actief terwijl voor domeinnamen zoals .com, .net en .org een termijn van 5 tot 10 werkdagen als gebruikelijk wordt ervaren.

Wat u in ieder geval nodig heeft om uw domeinnaam met succes te kunnen verhuizen is een actuele verhuiscode, de domeinnaam moet ontgrendeld zijn en de whois-gegevens moeten overeenkomen met uw NAW gegevens, een werkend e-mailadres is hierbij uitermate belangrijk. In veel gevallen wordt hier namelijk een e-mail naar toegestuurd waarmee u de verhuizing moet bevestigen voordat deze daadwerkelijk plaats kan vinden.

Als u meer informatie wilt over de procedure welke komt kijken bij het verhuizen van uw domeinnaam of domeinnamen dan kunt u hierover contact met ons opnemen. Wij zullen de verhuisprocedure zo goed en duidelijk mogelijk aan u uitleggen en u eventueel helpen bij het verhuizen van uw domeinnaam. Lees ook: Domeinnaam verhuizen
Het verhuizen van een domeinnaam hoeft niet ingewikkeld te zijn, wel is het zaak dat u de verhuizing goed voorbereid zodat deze probleemloos en zonder complicaties kan verlopen. Om u hierbij te helpen hebben wij een kort stappenplan samengesteld waarin wij u precies vertellen hoe u uw domeinnaam verhuizing kunt voorbereiden en welke punten u extra op moet letten, bijvoorbeeld als u uw website ook gaat verhuizen, Lees verder op Domeinnaam verhuizen
Login op ons controlepaneel, ga naar Domeinnamen, klik op de Domeinnaam waarvoor u DNS management in wilt gaan schakelen. Klik vervolgens op Bewerken > DNS Management inschakelen. DNS Management zal nu worden ingeschakeld en u kunt direct beginnen met het toevoegen van A, AAAA, MX, TXT, SPF, SRV en CNAME records aan de DNS zone van uw domeinnaam.

Als u op een later moment DNS Management weer uit wilt schakelen dan klikt u op de DNS Management pagina bovenaan op de rode knop DNS Management uitschakelen. DNS Management zal nu worden uitgeschakeld en uw domeinnaam zal terug gewijzigd worden naar onze standaard nameservers welke u na ongeveer 5 minuten zelf kunt wijzigen.

Let op: Uw domeinnaam wordt bij deze actie van nameserver gewijzigd, hierdoor kan het enkele uren duren voordat de Managed DNS server daadwerkelijk actief is.
Ja, u kunt voor uw domeinnaam eigen nameservers gebruiker. Login op ons controlepaneel, ga naar Domeinnamen, klik op de Domeinnaam waarvan u de nameservers wil wijzigen. Klik vervolgens op Bewerken > Nameservers wijzigen. Vul de 2 of 3 nameservers in welke u wilt instellen en klik vervolgens op bewerken. Uw domeinnaam zal nu worden gewijzigd en binnen enkele uren zal uw domeinnaam aan de opgegeven nameservers gekoppeld zijn.

U kunt uw nameservers zovaak wijzigen als u wil, het wijzigen van de nameserver instellingen van uw domeinnaam is gratis.
Als u om wat voor reden dan ook niet kenbaar wilt maken dat u een domeinnaam bezit dan is het mogelijk dat uw domeinnaam aan onze NAW gegevens wordt gekoppeld. Hiervoor opent u een ticket in ons controlepaneel met daarin uw verzoek uw gegevens onzichtbaar te maken. Wij vragen u expliciet aan te geven dat u eigenaar van de domeinnaam blijft, dat u ons vraagt onze gegevens aan uw domeinnaam te koppelen en dat u verantwoordelijk bent en blijft voor hetgeen wat er op de domeinnaam wordt getoond.

Nadat wij uw verzoek ontvangen hebben zullen wij de zogeheten houder, administratieve en technische contactpersonen van uw domeinnaam wijzigen naar onze NAW gegevens. Hierdoor zijn uw gegevens niet langer te koppelen aan de desbetreffende domeinnaam.
Copyright 2004 - 2017 HostingW, alle rechten gereserveerd. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW tenzij anders vermeld.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy verklaring Herroepingsrecht Cookie verklaring Notice and Takedown