Veel gestelde vragen

Hier vindt u een antwoord op de meest voorkomende vragen

Op deze pagina geven we zo goed mogelijk antwoord op de door onze klanten en bezoekers aan onze helpdesk meest gestelde vragen. Deze vragen zijn voor het gemak onderverdeeld in een aantal verschillende categorieën waaronder Domeinnaam, Webhosting, SSL certificaat etc. Zodat u eenvoudiger het antwoord op uw vraag kunt opzoeken, ook kunt u de zoekfunctie verderop op deze pagina gebruiken om direct het antwoord op uw vraag op te zoeken.

Domeinnaam

Veel gestelde vragen over het registreren, verhuizen en beheren van Domeinnamen


Hoelang het duurt voordat een geregistreerde domeinnaam te gebruiken is, is afhankelijk van het soort domeinnaam welke u besteld. Veel voorkomende en vaak door ons verkochte domeinnamen zoals .nl, .com, .net, .be, .eu en .de zijn vaak al binnen enkele minuten tot enkele uren te gebruiken.

De meer exotischere domeinnamen zoals .ru, .cz en anderen hebben vaak aanvullende eisen waaraan een domeinnaam moet voldoen voordat deze kan worden geactiveerd. Hierdoor kan het tot 7 dagen na de aanvraag duren voordat de domeinnaam actief is.

Omdat dit erg uiteenloopt op basis van de gekozen domeinnaam kunnen wij niet alle termijnen hier voor u inhoudelijk bespreken. Als u meer informatie wilt over de feitelijke duur van een domeinnaam registratie dan kunt u dit aan ons vragen, bijvoorbeeld via de chatknop rechts onderaan onze website, via een e-mail of door ons op werkdagen tussen 9:00 en 20:00 te bellen.
De duur van een domeinnaam verhuizing ligt geheel aan het soort domeinnaam welke u wil verhuizen. Domeinnamen zoals .nl, .be, .eu en .de kunnen vrijwel direct verhuist worden en zijn dan enkele uren later op de nieuwe hostingserver actief terwijl voor domeinnamen zoals .com, .net en .org een termijn van 5 tot 10 werkdagen als gebruikelijk wordt ervaren.

Wat u in ieder geval nodig heeft om uw domeinnaam met succes te kunnen verhuizen is een actuele verhuiscode, de domeinnaam moet ontgrendeld zijn en de whois-gegevens moeten overeenkomen met uw NAW gegevens, een werkend e-mailadres is hierbij uitermate belangrijk. In veel gevallen wordt hier namelijk een e-mail naar toegestuurd waarmee u de verhuizing moet bevestigen voordat deze daadwerkelijk plaats kan vinden.

Als u meer informatie wilt over de procedure welke komt kijken bij het verhuizen van uw domeinnaam of domeinnamen dan kunt u hierover contact met ons opnemen. Wij zullen de verhuisprocedure zo goed en duidelijk mogelijk aan u uitleggen en u eventueel helpen bij het verhuizen van uw domeinnaam. Lees ook: Domeinnaam verhuizen
Het verhuizen van een domeinnaam hoeft niet ingewikkeld te zijn, wel is het zaak dat u de verhuizing goed voorbereid zodat deze probleemloos en zonder complicaties kan verlopen. Om u hierbij te helpen hebben wij een kort stappenplan samengesteld waarin wij u precies vertellen hoe u uw domeinnaam verhuizing kunt voorbereiden en welke punten u extra op moet letten, bijvoorbeeld als u uw website ook gaat verhuizen, Lees verder op Domeinnaam verhuizen
Login op ons controlepaneel, ga naar Domeinnamen, klik op de Domeinnaam waarvoor u DNS management in wilt gaan schakelen. Klik vervolgens op Bewerken > DNS Management inschakelen. DNS Management zal nu worden ingeschakeld en u kunt direct beginnen met het toevoegen van A, AAAA, MX, TXT, SPF, SRV en CNAME records aan de DNS zone van uw domeinnaam.

Als u op een later moment DNS Management weer uit wilt schakelen dan klikt u op de DNS Management pagina bovenaan op de rode knop DNS Management uitschakelen. DNS Management zal nu worden uitgeschakeld en uw domeinnaam zal terug gewijzigd worden naar onze standaard nameservers welke u na ongeveer 5 minuten zelf kunt wijzigen.

Let op: Uw domeinnaam wordt bij deze actie van nameserver gewijzigd, hierdoor kan het enkele uren duren voordat de Managed DNS server daadwerkelijk actief is.
Ja, u kunt voor uw domeinnaam eigen nameservers gebruiker. Login op ons controlepaneel, ga naar Domeinnamen, klik op de Domeinnaam waarvan u de nameservers wil wijzigen. Klik vervolgens op Bewerken > Nameservers wijzigen. Vul de 2 of 3 nameservers in welke u wilt instellen en klik vervolgens op bewerken. Uw domeinnaam zal nu worden gewijzigd en binnen enkele uren zal uw domeinnaam aan de opgegeven nameservers gekoppeld zijn.

U kunt uw nameservers zovaak wijzigen als u wil, het wijzigen van de nameserver instellingen van uw domeinnaam is gratis.
Als u om wat voor reden dan ook niet kenbaar wilt maken dat u een domeinnaam bezit dan is het mogelijk dat uw domeinnaam aan onze NAW gegevens wordt gekoppeld. Hiervoor opent u een ticket in ons controlepaneel met daarin uw verzoek uw gegevens onzichtbaar te maken. Wij vragen u expliciet aan te geven dat u eigenaar van de domeinnaam blijft, dat u ons vraagt onze gegevens aan uw domeinnaam te koppelen en dat u verantwoordelijk bent en blijft voor hetgeen wat er op de domeinnaam wordt getoond.

Nadat wij uw verzoek ontvangen hebben zullen wij de zogeheten houder, administratieve en technische contactpersonen van uw domeinnaam wijzigen naar onze NAW gegevens. Hierdoor zijn uw gegevens niet langer te koppelen aan de desbetreffende domeinnaam.

Reseller Webhosting

Veel gestelde vragen over het bestellen en gebruik van onze Reseller Webhosting pakketten


Nadat u een pakket heeft uitgekozen, besteld en betaald ontvangt u binnen 5 minuten uw inloggegevens op het bij ons bekende e-mailadres. Hierna kunt u direct aan de slag met uw pakket. Heeft u ook een domeinnaam besteld dan zal deze gelijktijdig aangevraagd worden en in de meeste gevallen enkele uren later aan uw webhosting pakket gekoppeld zijn.

Als u al een domeinnaam heeft welke verhuist moet worden dan kan het langer duren voordat de domeinnaam bij ons actief is. Dit is afhankelijk van het soort domeinnaam welke u heeft besteld. .nl, .be, .eu en .de domeinnamen worden vrijwel real-time verhuist en zijn enkele uren later actief. .com, .net, .org domeinnamen kennen een langere verhuisperiode.

Voor precieze informatie over de verhuisperiode van de door u te verhuizen domeinnaam kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag hoelang het zal duren om uw domeinnaam te verhuizen en wat u nodig heeft om uw domeinnaam te kunnen verhuizen. Op Domeinnaam verhuizen vindt u enkele praktische tips en vrijblijvend advies.
Dit is afhankelijk van het pakket welke u besluit te bestellen. Op een basis pakket kunt u 25 websites, op een pro pakket kunt u 50 websites en op een plus pakket kunt u 100 websites onderbrengen. Het is mogelijk om tussentijds te up- of downgraden, hiervoor kunt u op elk gewenst moment een ticket naar ons toesturen. Wij zullen dit dan voor u regelen.

De verhuis service geldt voor elke WordPress website welke u naar uw nieuwe pakket wilt verhuizen. Met een maximum van 5 websites bij de aanschaf van een plus pakket.
Elk van onze pakketten kan zonder domeinnaam besteld worden. Tijdens het bestellen van een pakket wordt u gevraagd een domeinnaam op te geven, als u deze domeinnaam niet wil verhuizen dan kunt u dit aangeven doormiddel van het bestelformulier. Nadat wij uw betaling ontvangen hebben zal dan alleen het pakket geleverd worden.

De door u opgegeven domeinnaam zal niet door ons worden verhuisd en kan door u doorverwezen worden naar het pakket. Bijvoorbeeld door het wijzigen van uw nameserver of het aanpassen van diverse A records in uw bestaande DNS zone.
Het is mogelijk om tussentijds uw pakket te up- of downgraden. Bij een upgrade zal het verschil minus de reeds gebruikte contractperiode aan u in rekening worden gebracht. Bij een downgrade betaalt u vanaf het eerstvolgende betalingstermijn automatisch de lagere prijs. In beide gevallen zal het pakket direct worden aangepast naar de nieuwe specificaties.

Om een up- of downgrade in gang te zetten kunt u een ticket openen met behulp van ons controlepaneel. Onze medewerkers zullen er dan voor zorgen dat uw pakket binnen een werkdag aangepast wordt, voor vrijblijvend advies kunt u ook contact met ons opnemen.
Reseller pakketten kennen een minimale contractduur van een maand. U kunt elke maand kosteloos opzeggen. De eerste 30 dagen kunt u gebruik maken van onze niet goed, geld terug-garantie. Uiteraard zullen we ons voor de volle 100% inzetten om het u zo goed mogelijk naar uw zin te maken zodat u nooit meer bij ons vertrekt.

We vragen u minimaal 10 dagen voor aanvang van de volgende maand op te zeggen. Wij zullen uw opzegging dan op de eerste dag van de volgende maand verwerken. Desgewenst kunt u ook per direct opzeggen, uw website zal dan onmiddellijk inactief gemaakt worden en vervolgens van onze webhosting servers verwijderd worden.
Reseller webhosting is uitermate geschikt voor klanten met een grote hoeveelheid websites, webdesign bedrijven welke hun klanten webhosting willen aanbieden en andere soorten bedrijven welke webhosting aan hun dienstenpakket willen toevoegen.

Via het reseller niveau kunt u pakketten aanmaken met een eigen controlepaneel login, uw schijfruimte en dataverkeer verbruik statistieken inzien, pakket templates aanmaken zodat u nog sneller een nieuw account kunt toevoegen en inloggen op elk van de eerder door u aangemaakte accounts zonder dat u hiervoor inloggegevens nodig heeft.

Resellers hebben bij ons ook de mogelijkheid om via het controlepaneel real-time domeinnamen te registreren en/of te verhuizen. Als reseller bent u vanzelfsprekend niet verplicht om uw domeinnamen bij ons onder te brengen. We bieden echter wel, zeker als u een grote hoeveelheid domeinnamen hebt, zeer scherpe tarieven aan.
U kunt bij ons op vele verschillende manieren betalen. Zo kunt u online betalen met iDEAL, PayPal, Mister Cash/Bancontact, paysafecard en Bitcoin maar kunt u ook met een reguliere bankoverschrijving betalen. Via ons controlepaneel kunt u na uw eerste betaling via het kopje Administratie en de pagina Voorkeuren automatisch incasso inschakelen.

Als u met een online betaalmethode betaald dan kan uw pakket in veel gevallen direct worden geleverd. Betaald u met bankoverschrijving dan geldt er een opleverperiode van 1 tot 3 werkdagen.

Bij het betalen met PayPal is het belangrijk dat uw PayPal e-mail adres en het e-mail adres vanaf het account waarmee u de bestelling heeft geplaatst overeenkomen. Ook moet u beschikken over een geverifieerd PayPal account, mocht dit niet het geval zijn dan kan uw pakket pas worden opgeleverd nadat uw betaling door PayPal verwerkt is.

SSL certificaat

Veel gestelde vragen over het aanvragen, genereren en installeren van onze SSL certificaten


Onze Webhosting pakketten zijn voorzien van ondersteuning voor gratis te gebruiken certificaten van Let’s Encrypt. De door deze non profit organisatie uitgegeven certificaten zijn vergelijkbaar met de door ons aangeboden DV certificaten, verschil is wel dat deze certificaten maandelijks in plaats van jaarlijks (automatisch) opnieuw uitgegeven worden.

Omdat het niet werken van een eerder geïnstalleerd en geïmplementeerd certificaat kan zorgen voor problemen met de bereikbaarheid van de website adviseren wij alleen een gratis certificaat te gebruiken op niet commerciële websites. Voor advies over het voor u best te gebruiken certificaat kunt u uiteraard altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
Als u wilt dat de adresbalk van uw browser groen kleurt bij het bezoeken van uw website dan heeft u een EV certificaat nodig. EV staat voor Extended Validation (Uitgebreide Validatie).

EV certificaten zijn aan te raden voor webwinkels, banken en andere commerciële websites welke zich bezig houden met het verwerken van bezoeker en/of klantgegevens.

Nadat u een certificaat heeft aangevraagd zal uw aanvraag op een aantal punten door de certificaten autoriteit worden gecontroleerd. U zult gebeld en gemaild worden om te bevestigen dat u het certificaat aangevraagd heeft, u zult een overeenkomst moeten ondertekenen, de gegevens uit uw aanvraag zullen worden vergeleken met de houder en administratief contact gegevens van uw domeinnaam en er zal worden gekeken of de gegevens uit uw aanvraag overeenkomen met de gegevens uit uw KvK inschrijving.

Nadat het controleproces afgerond is zal het certificaat worden uitgegeven waarnaar deze geïnstalleerd kan worden. Het aanvragen, het controleproces en het installeren van het certificaat duurt over het algemeen 1 tot 5 werkdagen afhankelijk van hoe snel het controleproces (gegevens moeten kloppen, u moet bereikbaar zijn) kan worden afgerond. De aanvraag en het installeren van uw certificaat zal door ons gratis worden geregeld.
Dit is afhankelijk van het soort certificaat welke u kiest. Gratis certificaten van Let’s Encrypt zijn direct te gebruiken, DV certificaten zijn binnen 15 tot 30 minuten te gebruiken, OV certificaten zijn binnen een werkdag te gebruiken en EV/UV certificaten zijn binnen 1 tot 5 werkdagen te gebruiken. Het verschil ontstaat door het achterliggende controleproces.
Al onze servers zijn voorzien van SNI (Server Name Identification) ondersteuning. Hierdoor is het niet nodig om een dedicated IP adres aan uw website te koppelen.
DV staat voor Domein Validatie (Domain Validation) en OV staat voor Organisatie Validatie (Organisation Validation). Bij een DV certificaat wordt enkel de domeinnaam in het certificaat opgenomen. Bij een OV certificaat wordt de domeinnaam en de gegevens van de organisatie in het certificaat opgenomen. DV certificaten zijn geschikt voor niet-publieke websites en OV certificaten zijn geschikt voor publieke websites zonder een commerciële functie.

Webhosting

Veel gestelde vragen over het bestellen en gebruik van onze Webhosting pakketten


Nadat u een pakket heeft uitgekozen, besteld en betaald ontvangt u binnen 5 minuten uw inloggegevens op het bij ons bekende e-mailadres. Hierna kunt u direct aan de slag met uw pakket. Heeft u ook een domeinnaam besteld dan zal deze gelijktijdig aangevraagd worden en in de meeste gevallen enkele uren later aan uw webhosting pakket gekoppeld zijn.

Als u al een domeinnaam heeft welke verhuist moet worden dan kan het langer duren voordat de domeinnaam bij ons actief is. Dit is afhankelijk van het soort domeinnaam welke u heeft besteld. .nl, .be, .eu en .de domeinnamen worden vrijwel real-time verhuist en zijn enkele uren later actief. .com, .net, .org domeinnamen kennen een langere verhuisperiode.

Voor precieze informatie over de verhuisperiode van de door u te verhuizen domeinnaam kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag hoelang het zal duren om uw domeinnaam te verhuizen en wat u nodig heeft om uw domeinnaam te kunnen verhuizen. Op Domeinnaam verhuizen vindt u enkele praktische tips en vrijblijvend advies.
Dit is afhankelijk van het pakket welke u besluit te bestellen. Op een basis pakket kunt u 1 website, op een pro pakket kunt u 2 websites en op een plus pakket kunt u 5 websites onderbrengen. Het is mogelijk om tussentijds te up- of downgraden, hiervoor kunt u op elk gewenst moment een ticket naar ons toesturen. Wij zullen dit dan voor u regelen.
Elk van onze pakketten kan zonder domeinnaam besteld worden. Tijdens het bestellen van een pakket wordt u gevraagd een domeinnaam op te geven, als u deze domeinnaam niet wil verhuizen dan kunt u dit aangeven doormiddel van het bestelformulier. Nadat wij uw betaling ontvangen hebben zal dan alleen het pakket geleverd worden.

De door u opgegeven domeinnaam zal niet door ons worden verhuisd en kan door u doorverwezen worden naar het pakket. Bijvoorbeeld door het wijzigen van uw nameserver of het aanpassen van diverse A records in uw bestaande DNS zone.
Het is mogelijk om tussentijds uw pakket te up- of downgraden. Bij een upgrade zal het verschil minus de reeds gebruikte contractperiode aan u in rekening worden gebracht. Bij een downgrade betaalt u vanaf het eerstvolgende betalingstermijn automatisch de lagere prijs. In beide gevallen zal het pakket direct worden aangepast naar de nieuwe specificaties.

Om een up- of downgrade in gang te zetten kunt u een ticket openen met behulp van ons controlepaneel. Onze medewerkers zullen er dan voor zorgen dat uw pakket binnen een werkdag aangepast wordt, voor vrijblijvend advies kunt u ook contact met ons opnemen.
Onze pakketten worden per jaar betaald en kunnen per jaar worden opgezegd. We hanteren een opzegtermijn van 30 dagen, u ontvangt als particulier 52 dagen voor verloop een e-mail om u eraan te herinneren dat uw pakket binnenkort verloopt. Kiest u ervoor het pakket op te zeggen dan zal deze aan het einde van de contractperiode worden beëindigd. Mocht u willen kan uw pakket ook per direct worden opgezegd.
Webhosting is kort samengevat een onderkomen voor uw website. Het is serverruimte waarop u uw website plaatst welke met behulp van uw domeinnaam zichtbaar is op het internet. Onze webhosting pakketten zijn geschikt voor elk soort klant.

Als u een zakelijke website, webwinkel of populaire WordPress website heeft dan is het aan te raden om naar een ander soort webhosting pakket bijvoorbeeld: Zakelijke webhosting, Webwinkel webhosting of WordPress webhosting te kijken.

Deze pakketten bieden bepaalde extra’s welke ondersteunend zijn voor het soort websites welke u heeft en bepaalde zekerheden bieden voor het doeleinde waarvoor u de website of e-mail gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een up-time garantie, SLA en geoptimaliseerde omgeving waardoor uw website nog beter en sneller te bereiken is.
U kunt bij ons op vele verschillende manieren betalen. Zo kunt u online betalen met iDEAL, PayPal, Mister Cash/Bancontact, paysafecard en Bitcoin maar kunt u ook met een reguliere bankoverschrijving betalen. Via ons controlepaneel kunt u na uw eerste betaling via het kopje Administratie en de pagina Voorkeuren automatisch incasso inschakelen.

Als u met een online betaalmethode betaald dan kan uw pakket in veel gevallen direct worden geleverd. Betaald u met bankoverschrijving dan geldt er een opleverperiode van 1 tot 3 werkdagen.

Bij het betalen met PayPal is het belangrijk dat uw PayPal e-mail adres en het e-mail adres vanaf het account waarmee u de bestelling heeft geplaatst overeenkomen. Ook moet u beschikken over een geverifieerd PayPal account, mocht dit niet het geval zijn dan kan uw pakket pas worden opgeleverd nadat uw betaling door PayPal verwerkt is.
Elk pakket is voorzien van een 30 dagen niet goed, geld terug-garantie. Wanneer u ervoor kiest om uw pakket binnen deze 30 dagen op te zeggen dan storten wij het betaalde bedrag minus de kosten van uw domeinnaam aan u terug.

Van uw domeinnaam kunt u de nameservers wijzigen, de Managed DNS dienst gebruiken om deze naar een ander IP door te sturen of verhuizen naar een andere hostingprovider.

We doen altijd onze uiterste best om het u zo goed mogelijk naar uw zin te maken. De niet goed, geld terug-garantie is bedoeld voor het geval dat wij daar niet in slagen. Mocht u besluiten gebruik te maken van deze garantie dan stellen wij uw feedback zeer op prijs zodat we het voortaan beter kunnen doen. Uw feedback is uiteraard niet verplicht.
Nadat u een pakket heeft besteld en betaald ontvangt u binnen minuten uw inloggegevens en kunt u direct aan de slag met uw website. Log in met FTP en klik op de map public_html. In deze map kunt u uw website plaatsen. Standaard staan er een aantal bestanden in deze map, de placeholder, deze bestanden kunt u zonder problemen verwijderen.
Wij checken dagelijks alle websites welke we hosten op softwarelekken. Wordt er zo’n softwarelek gevonden dan informeren wij u hierover doormiddel van een e-mail. Nadat de e-mail door u ontvangen is heeft u 2 dagen om het lek (als u dit wilt) zelf op te lossen.

Bent u niet in staat het softwarelek op te lossen of heeft u geen tijd om het softwarelek op te lossen dan zal onze scanner het gevonden softwarelek na 2 dagen automatisch voor u oplossen. Uw website zal gewoon blijven werken en u kunt de automatisch uitgevoerde Patch op altijd terugdraaien met behulp van het Webhosting controlepaneel.

Het is belangrijk om uw website goed te onderhouden door als u gebruik maakt van een downloadbaar softwarepakket zoals WordPress, Joomla of Drupal deze regelmatig bij te werken. Hetzelfde geldt voor eventueel gebruikte plug-ins. Daarnaast is het verstandig dat, als dit mogelijk is, een goede beveiligingsplug-in te installeren.

Bij elk door ons gevonden softwarelek is het ook verstandig dat als u tijd heeft uw account na te lopen met behulp van onderstaand stappenplan:

  • Update de door u gebruikte softwarepakketten, zoals WordPress, Joomla of Drupal naar de nieuwst beschikbare versie
  • Update eventueel geïnstalleerde plug-ins
  • Login met FTP en controleer al uw folders op verdachte bestanden, als u bestanden tegenkomt welke er ‘verdacht’ uit zien of bestanden welke u zelf niet heeft toegevoegd dan adviseren wij u deze te verwijderen
  • Controleer de bestandsrechten van uw FTP folders, we raden het gebruik van CHMOD 777 af. CHMOD 777 stelt een map in staat niet alleen bestanden te lezen, maar ook te schrijven waardoor kwaadaardige softwarebestanden tot softwarelekken kunnen leiden.
  • Gebruik een virusscanner om de computer waarmee u e-mail ophaalt te scannen
  • Verander alle door u gebruikte wachtwoorden voor bijvoorbeeld DirectAdmin of Plesk, FTP en e-mail. We raden hierbij het gebruik van sterke wachtwoorden bestaande uit een combinatie van grote en kleine letters, cijfers en symbolen aan.

U kunt de scanner zelf raadplegen met behulp van het Webhosting controlepaneel, dit doet u als volgt:

  • Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:2222
  • Ga naar het ‘User Level’ en klik onder de kop ‘Advanced Features’ op ‘Patchman’

Met behulp van de scanner in het Webhosting controlepaneel kunt u gevonden softwarelekken inzien, eerder uitgevoerde patches terugdraaien en handmatig gevonden softwarelekken patchen (voordat dit na 48 uur automatisch gebeurt). Deze pagina is voornamelijk bedoeld voor technisch onderlegde website beheerders.

Als eindgebruiker is het niet nodig om deze pagina te gebruiken. Alle noodzakelijke handelingen verlopen automatisch en zonder dat hiervoor interventie nodig is.

Mocht u na het ontvangen van de ‘Softwarelekken geconstateerd op pakket’ e-mail advies nodig hebben of een vraag hebben dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

Webwinkel Webhosting

Veel gestelde vragen over het bestellen en gebruik van onze Webwinkel Webhosting pakketten


Nadat u een pakket heeft uitgekozen, besteld en betaald ontvangt u binnen 5 minuten uw inloggegevens op het bij ons bekende e-mailadres. Hierna kunt u direct aan de slag met uw pakket. Heeft u ook een domeinnaam besteld dan zal deze gelijktijdig aangevraagd worden en in de meeste gevallen enkele uren later aan uw webhosting pakket gekoppeld zijn.

Het inbegrepen DV SSL certificaat zal nadat uw domeinnaam verhuisd is door ons worden gegenereerd, aangevraagd en geïnstalleerd. Dit gebeurt binnen 24 uur. Maakt u gebruik de Verhuis Service dan zullen wij uw domeinnaam pas verhuizen nadat uw webwinkel verhuisd en uitgebreid getest is zodat u gedurende de verhuizing geen moment uit de lucht bent.

Als u al een domeinnaam heeft welke verhuist moet worden dan kan het langer duren voordat de domeinnaam bij ons actief is. Dit is afhankelijk van het soort domeinnaam welke u heeft besteld. .nl, .be, .eu en .de domeinnamen worden vrijwel real-time verhuist en zijn enkele uren later actief. .com, .net, .org domeinnamen kennen een langere verhuisperiode.

Voor precieze informatie over de verhuisperiode van de door u te verhuizen domeinnaam kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag hoelang het zal duren om uw domeinnaam te verhuizen en wat u nodig heeft om uw domeinnaam te kunnen verhuizen. Op Domeinnaam verhuizen vindt u enkele praktische tips en vrijblijvend advies.
Dit is afhankelijk van het pakket welke u besluit te bestellen. Op een basis pakket kunt u 1 website, op een pro pakket kunt u 2 websites en op een plus pakket kunt u 5 websites onderbrengen. Het is mogelijk om tussentijds te up- of downgraden, hiervoor kunt u op elk gewenst moment een ticket naar ons toesturen. Wij zullen dit dan voor u regelen.
Elk van onze pakketten kan zonder domeinnaam besteld worden. Tijdens het bestellen van een pakket wordt u gevraagd een domeinnaam op te geven, als u deze domeinnaam niet wil verhuizen dan kunt u dit aangeven doormiddel van het bestelformulier. Nadat wij uw betaling ontvangen hebben zal dan alleen het pakket geleverd worden.

De door u opgegeven domeinnaam zal niet door ons worden verhuisd en kan door u doorverwezen worden naar het pakket. Bijvoorbeeld door het wijzigen van uw nameserver of het aanpassen van diverse A records in uw bestaande DNS zone.
Het is mogelijk om tussentijds uw pakket te up- of downgraden. Bij een upgrade zal het verschil minus de reeds gebruikte contractperiode aan u in rekening worden gebracht. Bij een downgrade betaalt u vanaf het eerstvolgende betalingstermijn automatisch de lagere prijs. In beide gevallen zal het pakket direct worden aangepast naar de nieuwe specificaties.

Om een up- of downgrade in gang te zetten kunt u een ticket openen met behulp van ons controlepaneel. Onze medewerkers zullen er dan voor zorgen dat uw pakket binnen een werkdag aangepast wordt, voor vrijblijvend advies kunt u ook contact met ons opnemen.
Webwinkel pakketten kennen een minimale contractduur van een maand. U kunt elke maand kosteloos opzeggen. De eerste 30 dagen kunt u gebruik maken van onze niet goed, geld terug-garantie. Uiteraard zullen we ons voor de volle 100% inzetten om het u zo goed mogelijk naar uw zin te maken zodat u nooit meer bij ons vertrekt.

We vragen u minimaal 10 dagen voor aanvang van de volgende maand op te zeggen. Wij zullen uw opzegging dan op de eerste dag van de volgende maand verwerken. Desgewenst kunt u ook per direct opzeggen, uw website zal dan onmiddellijk inactief gemaakt worden en vervolgens van onze webhosting servers verwijderd worden.
Dagelijks openen er alsmaar meer Webwinkels, dit soort website heeft andere behoeftes dan andere normale- en zakelijke websites. Omdat 100% van de omzet afhankelijk is van het werken van de webwinkel is het daarom wat ons betreft ook niet meer dan logisch dat deze klanten over een pakket kunnen beschikken welke is voorzien van bepaalde zekerheden en garanties. Daarbij moet de webwinkel altijd te bereiken zijn en niet minuten moeten laden als deze door een potentiele klant bezocht wordt.

Om deze en andere redenen hebben we onze webwinkel webhosting pakketten in het leven geroepen. Webwinkels worden op een speciaal hiervoor geoptimaliseerde serveromgeving ondergebracht, er wordt een up-time van 99,92% gegarandeerd, klanten krijgen gegarandeerd binnen X aantal uur zowel binnen als buiten kantoortijden reactie op hun e-mail of ticket, een SSL certificaat voor veilige gegevensverzending wordt meegeleverd en als de klant een bestaande webwinkel heeft dan wordt deze kosteloos professioneel verhuisd.

Doordat u maandelijks kunt opzeggen bent u flexibel, slaagt u er bijvoorbeeld niet om uw nieuwe webwinkel populair te maken of heeft u besloten te stoppen dan kunt u uw pakket eenvoudig opzeggen zonder dat u verdere kosten hoeft te maken voor iets wat u niet gebruikt. Daarbij kunt u onze webwinkel webhosting pakketten 30 dagen kosteloos uitproberen. Bent u ondanks onze inspanningen niet tevreden dan krijgt u direct uw geld van ons terug. Voor vrijblijvend advies kunt u uiteraard contact met ons opnemen.
Bij elk van onze webwinkel pakketten is de verhuis service inbegrepen. Dit betekent, dat als u dit wil, wij op een zorgvuldige en professionele manier kosteloos uw bestaande webwinkel van uw huidige hostingprovider naar ons toe zullen verhuizen. Voordat wij uw domeinnaam verhuizen testen wij uw webwinkel uitgebreid om ervoor te zorgen dat de verhuizing probleemloos zal verlopen.

Gedurende het verhuizen van uw webwinkel houden wij u goed op de hoogte en zodra uw domeinnaam verhuisd is zijn we beschikbaar voor nazorg om bijvoorbeeld niet opgevallen problemen aan uw webwinkel op te lossen. Dit alles om het overstappen van hostingprovider voor u als klant zo zorgeloos mogelijk te maken.

Om gebruik te maken van de verhuis service stuurt u ons nadat u uw pakket besteld en betaald heeft alle gegevens welke u eerder van uw huidige provider ontvangen heeft toe. Zorg ervoor dat u bij het bestellen van uw pakket niet de verhuiscode van uw domeinnaam opgeeft, stuur ons in plaats daarvan deze verhuiscode op zodat wij uw domeinnaam nadat wij uw webwinkel verhuisd hebben kunnen verhuizen.
U kunt bij ons op vele verschillende manieren betalen. Zo kunt u online betalen met iDEAL, PayPal, Mister Cash/Bancontact, paysafecard en Bitcoin maar kunt u ook met een reguliere bankoverschrijving betalen. Via ons controlepaneel kunt u na uw eerste betaling via het kopje Administratie en de pagina Voorkeuren automatisch incasso inschakelen.

Als u met een online betaalmethode betaald dan kan uw pakket in veel gevallen direct worden geleverd. Betaald u met bankoverschrijving dan geldt er een opleverperiode van 1 tot 3 werkdagen.

Bij het betalen met PayPal is het belangrijk dat uw PayPal e-mail adres en het e-mail adres vanaf het account waarmee u de bestelling heeft geplaatst overeenkomen. Ook moet u beschikken over een geverifieerd PayPal account, mocht dit niet het geval zijn dan kan uw pakket pas worden opgeleverd nadat uw betaling door PayPal verwerkt is.
Elk pakket is voorzien van een 30 dagen niet goed, geld terug-garantie. Wanneer u ervoor kiest om uw pakket binnen deze 30 dagen op te zeggen dan storten wij het betaalde bedrag minus de kosten van uw domeinnaam aan u terug.

Van uw domeinnaam kunt u de nameservers wijzigen, de Managed DNS dienst gebruiken om deze naar een ander IP door te sturen of verhuizen naar een andere hostingprovider.

We doen altijd onze uiterste best om het u zo goed mogelijk naar uw zin te maken. De niet goed, geld terug-garantie is bedoeld voor het geval dat wij daar niet in slagen. Mocht u besluiten gebruik te maken van deze garantie dan stellen wij uw feedback zeer op prijs zodat we het voortaan beter kunnen doen. Uw feedback is uiteraard niet verplicht.
Nadat u een pakket heeft besteld en betaald ontvangt u binnen minuten uw inloggegevens en kunt u direct aan de slag met uw website. Log in met FTP en klik op de map public_html. In deze map kunt u uw website plaatsen. Standaard staan er een aantal bestanden in deze map, de placeholder, deze bestanden kunt u zonder problemen verwijderen.

WordPress Webhosting

Veel gestelde vragen over het bestellen en gebruik van onze WordPress Webhosting pakketten


Onze WordPress pakketten worden geleverd met een kant-en-klare WordPress installatie welke door ons goed beveiligd, geconfigureerd en gebruiksklaar is gemaakt. Tijdens kantooruren ontvangt u binnen een uur en buiten kantooruren binnen 6 uur alle bijbehorende inloggegevens waarnaar u direct aan de slag kan met uw website.

Als u al een WordPress website heeft welke wij voor u moeten verhuizen dan wordt dit binnen een dag voor u geregeld. Stuur ons nadat u uw pakket heeft besteld en betaald alle gegevens welke u eerder van uw huidige hostingprovider (zoals ftp en controlepaneel inloggegevens) heeft ontvangen en de verhuiscode van uw domeinnaam.

Wij zullen de verhuizing van uw website dan vrijwel direct in gang zetten, u gedurende verhuizing goed op de hoogte houden en nadat uw website verhuisd en getest is uw domeinnaam verhuizen. Om ervoor te zorgen dat uw website tijdens de verhuizing niet offline gaat raden wij aan geen verhuiscode op te geven bij het bestellen van uw pakket.

Samenvattend: Nieuwe WordPress websites worden tijdens kantooruren binnen een uur en buiten kantooruren binnen 6 uur opgeleverd. Bestaande WordPress websites worden na ontvangst van alle benodigde gegevens binnen een dag door ons verhuis, getest waarnaar wij de verhuizing van uw domeinnaam in gang zetten om zo downtime te voorkomen.
Dit is afhankelijk van het pakket welke u besluit te bestellen. Op een basis pakket kunt u 1 website, op een pro pakket kunt u 2 websites en op een plus pakket kunt u 5 websites onderbrengen. Het is mogelijk om tussentijds te up- of downgraden, hiervoor kunt u op elk gewenst moment een ticket naar ons toesturen. Wij zullen dit dan voor u regelen.

De verhuis service geldt voor elke WordPress website welke u naar uw nieuwe pakket wilt verhuizen. Met een maximum van 5 websites bij de aanschaf van een plus pakket.
In overleg is dit mogelijk. Onze WordPress pakketten worden namelijk geleverd met een gebruiksklare WordPress installatie of met gratis verhuizing voor uw bestaande WordPress website. Als wij de domeinnaam niet beheren dan kan oplevering enigszins vertraging opleveren. Om dit goed af te kunnen spreken raden wij u aan voordat u een pakket besteld eerst even contact met ons op te nemen.

Gezamenlijk stellen we dan een simpel plan op waardoor de oplevering van uw WordPress pakket zo min mogelijk vertraging oploopt.
Het is mogelijk om tussentijds uw pakket te up- of downgraden. Bij een upgrade zal het verschil minus de reeds gebruikte contractperiode aan u in rekening worden gebracht. Bij een downgrade betaalt u vanaf het eerstvolgende betalingstermijn automatisch de lagere prijs. In beide gevallen zal het pakket direct worden aangepast naar de nieuwe specificaties.

Om een up- of downgrade in gang te zetten kunt u een ticket openen met behulp van ons controlepaneel. Onze medewerkers zullen er dan voor zorgen dat uw pakket binnen een werkdag aangepast wordt, voor vrijblijvend advies kunt u ook contact met ons opnemen.
Onze WordPress pakketten worden per jaar betaald en kunnen per jaar worden opgezegd. We hanteren een opzegtermijn van 30 dagen, u ontvangt als particulier 52 dagen voor verloop een e-mail om u eraan te herinneren dat uw pakket binnenkort verloopt. Kiest u ervoor het pakket op te zeggen dan zal deze aan het einde van de contractperiode worden beëindigd. Mocht u willen kan uw pakket ook per direct worden opgezegd.
Hoewel u op al onze pakketten zonder problemen WordPress kunt draaien zijn onze WordPress pakketten ervoor bedoeld zodat u het meeste uit uw WordPress website kunt halen. Zo wordt uw website ondergebracht op een speciaal voor WordPress geoptimaliseerd serverplatform waardoor u onder andere over de hoogst mogelijke snelheid, ondersteuning voor verschillende vormen van caching en een nog betere bereikbaarheid beschikt.

Zo maken we gebruik van Varnish, Memcached en opCache op uw website op elk moment van de dag razendsnel te laten laden, scannen wij dagelijks uw website op softwarelekken en malware en leveren wij een beveiligde, geoptimaliseerde en gebruiksklare WordPress website aan u op. Als u al een WordPress website heeft dan zullen wij deze, als u dit wilt, gratis voor u op een professionele wijze verhuizen. Zonder dat uw website down gaat.
Bij elk van onze WordPress pakketten is de verhuis service inbegrepen. Dit betekent, dat als u dit wil, wij op een zorgvuldige en professionele manier kosteloos uw bestaande WordPress website van uw huidige hostingprovider naar ons toe zullen verhuizen. Voordat wij uw domeinnaam verhuizen testen wij uw WordPress website uitgebreid om ervoor te zorgen dat de verhuizing probleemloos zal verlopen.

Gedurende het verhuizen van uw WordPress website houden wij u goed op de hoogte en zodra uw domeinnaam verhuisd is zijn we beschikbaar voor nazorg om bijvoorbeeld niet opgevallen problemen aan uw webwinkel op te lossen. Dit alles om het overstappen van hostingprovider voor u als klant zo zorgeloos mogelijk te maken.

Om gebruik te maken van de verhuis service stuurt u ons nadat u uw pakket besteld en betaald heeft alle gegevens welke u eerder van uw huidige provider ontvangen heeft toe. Zorg ervoor dat u bij het bestellen van uw pakket niet de verhuiscode van uw domeinnaam opgeeft, stuur ons in plaats daarvan deze verhuiscode op zodat wij uw domeinnaam nadat wij uw webwinkel verhuisd hebben kunnen verhuizen.
U kunt bij ons op vele verschillende manieren betalen. Zo kunt u online betalen met iDEAL, PayPal, Mister Cash/Bancontact, paysafecard en Bitcoin maar kunt u ook met een reguliere bankoverschrijving betalen. Via ons controlepaneel kunt u na uw eerste betaling via het kopje Administratie en de pagina Voorkeuren automatisch incasso inschakelen.

Als u met een online betaalmethode betaald dan kan uw pakket in veel gevallen direct worden geleverd. Betaald u met bankoverschrijving dan geldt er een opleverperiode van 1 tot 3 werkdagen.

Bij het betalen met PayPal is het belangrijk dat uw PayPal e-mail adres en het e-mail adres vanaf het account waarmee u de bestelling heeft geplaatst overeenkomen. Ook moet u beschikken over een geverifieerd PayPal account, mocht dit niet het geval zijn dan kan uw pakket pas worden opgeleverd nadat uw betaling door PayPal verwerkt is.
Elk pakket is voorzien van een 30 dagen niet goed, geld terug-garantie. Wanneer u ervoor kiest om uw pakket binnen deze 30 dagen op te zeggen dan storten wij het betaalde bedrag minus de kosten van uw domeinnaam aan u terug.

Van uw domeinnaam kunt u de nameservers wijzigen, de Managed DNS dienst gebruiken om deze naar een ander IP door te sturen of verhuizen naar een andere hostingprovider.

We doen altijd onze uiterste best om het u zo goed mogelijk naar uw zin te maken. De niet goed, geld terug-garantie is bedoeld voor het geval dat wij daar niet in slagen. Mocht u besluiten gebruik te maken van deze garantie dan stellen wij uw feedback zeer op prijs zodat we het voortaan beter kunnen doen. Uw feedback is uiteraard niet verplicht.

Zakelijke Webhosting

Veel gestelde vragen over het bestellen en gebruik van onze Zakelijke Webhosting pakketten


Nadat u een pakket heeft uitgekozen, besteld en betaald ontvangt u binnen 5 minuten uw inloggegevens op het bij ons bekende e-mailadres. Hierna kunt u direct aan de slag met uw pakket. Heeft u ook een domeinnaam besteld dan zal deze gelijktijdig aangevraagd worden en in de meeste gevallen enkele uren later aan uw webhosting pakket gekoppeld zijn.

Als u al een domeinnaam heeft welke verhuist moet worden dan kan het langer duren voordat de domeinnaam bij ons actief is. Dit is afhankelijk van het soort domeinnaam welke u heeft besteld. .nl, .be, .eu en .de domeinnamen worden vrijwel real-time verhuist en zijn enkele uren later actief. .com, .net, .org domeinnamen kennen een langere verhuisperiode.

Voor precieze informatie over de verhuisperiode van de door u te verhuizen domeinnaam kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag hoelang het zal duren om uw domeinnaam te verhuizen en wat u nodig heeft om uw domeinnaam te kunnen verhuizen. Op Domeinnaam verhuizen vindt u enkele praktische tips en vrijblijvend advies.
Dit is afhankelijk van het pakket welke u besluit te bestellen. Op een basis pakket kunt u 1 website, op een pro pakket kunt u 5 websites en op een plus pakket kunt u 10 websites onderbrengen. Het is mogelijk om tussentijds te up- of downgraden, hiervoor kunt u op elk gewenst moment een ticket naar ons toesturen. Wij zullen dit dan voor u regelen.
Elk van onze pakketten kan zonder domeinnaam besteld worden. Tijdens het bestellen van een pakket wordt u gevraagd een domeinnaam op te geven, als u deze domeinnaam niet wil verhuizen dan kunt u dit aangeven doormiddel van het bestelformulier. Nadat wij uw betaling ontvangen hebben zal dan alleen het pakket geleverd worden.

De door u opgegeven domeinnaam zal niet door ons worden verhuisd en kan door u doorverwezen worden naar het pakket. Bijvoorbeeld door het wijzigen van uw nameserver of het aanpassen van diverse A records in uw bestaande DNS zone.
Het is mogelijk om tussentijds uw pakket te up- of downgraden. Bij een upgrade zal het verschil minus de reeds gebruikte contractperiode aan u in rekening worden gebracht. Bij een downgrade betaalt u vanaf het eerstvolgende betalingstermijn automatisch de lagere prijs. In beide gevallen zal het pakket direct worden aangepast naar de nieuwe specificaties.

Om een up- of downgrade in gang te zetten kunt u een ticket openen met behulp van ons controlepaneel. Onze medewerkers zullen er dan voor zorgen dat uw pakket binnen een werkdag aangepast wordt, voor vrijblijvend advies kunt u ook contact met ons opnemen.
Onze pakketten worden per jaar betaald en kunnen per jaar worden opgezegd. We hanteren een opzegtermijn van 30 dagen, u ontvangt als particulier 52 dagen voor verloop een e-mail om u eraan te herinneren dat uw pakket binnenkort verloopt. Kiest u ervoor het pakket op te zeggen dan zal deze aan het einde van de contractperiode worden beëindigd. Mocht u willen kan uw pakket ook per direct worden opgezegd.
Zakelijke webhosting is zoals de naam al doet vermoeden toegespitst op de zakelijke gebruiker. Bedrijven en andere klanten welke voor hun business afhankelijk zijn van hun website zijn opzoek naar net iets meer zekerheid dan klanten welke voor hun inkomen niet afhankelijk zijn van hun website.

Enkele voordelen van een zakelijk webhosting pakketten zijn: een gescheiden serveromgeving, een 99,90% up-time garantie, back-ups welke 30 dagen worden bewaard op 2 verschillende locaties, een persoonlijke accountmanager, het krijgen van prioriteit bij ondersteuning, een gegarandeerde reactietijd op e-mail en tickets van maximaal 6 uur en een altijd bereikbaar calamiteiten telefoonnummer.

Onze zakelijke webhosting pakketten zijn verder voorzien van alle mogelijkheden welke ook bij onze normale webhosting pakketten zijn inbegrepen.
Als u wilt dat wij uw website of websites verhuizen dan kunt u nadat u een pakket heeft besteld en betaald een ticket of e-mail sturen met daarin alle gegevens welke u eerder van uw huidige hostingprovider heeft ontvangen waaronder bijv. uw inloggegevens.

Let op: Zorg ervoor dat u bij het bestellen en betalen van uw pakket de verhuiscode van uw domeinnaam niet invoert, zo voorkomt u dat uw domeinnaam verhuisd wordt voordat uw website verhuisd is. Nadat wij uw website hebben verhuisd zullen wij de verhuizing van uw domeinnaam aanvragen. Stuur ons daarom ook de verhuiscode van uw domeinnaam.

Zakelijke webhosting klanten met een WordPress, Joomla of Drupal website kunnen gratis gebruik maken van de Verhuis Service, ook als uw huidige hostingprovider DirectAdmin als controlepaneel gebruikt is de Verhuis Service gratis. Voor ander soort websites of controlepanelen rekenen we eenvoudig 49,95. Lees meer over de Verhuis Service

Het verhuizen en testen van uw website duurt over maximaal 1 werkdag. Wij houden u gedurende de verhuizing goed op de hoogte, vertellen u wanneer wij uw domeinnaam hebben verhuisd en testen ook nadat uw domeinnaam verhuisd is nogmaals uw website. Mochten we achteraf een probleem tegenkomen dan lossen wij deze kosteloos voor u op.
U kunt bij ons op vele verschillende manieren betalen. Zo kunt u online betalen met iDEAL, PayPal, Mister Cash/Bancontact, paysafecard en Bitcoin maar kunt u ook met een reguliere bankoverschrijving betalen. Via ons controlepaneel kunt u na uw eerste betaling via het kopje Administratie en de pagina Voorkeuren automatisch incasso inschakelen.

Als u met een online betaalmethode betaald dan kan uw pakket in veel gevallen direct worden geleverd. Betaald u met bankoverschrijving dan geldt er een opleverperiode van 1 tot 3 werkdagen.

Bij het betalen met PayPal is het belangrijk dat uw PayPal e-mail adres en het e-mail adres vanaf het account waarmee u de bestelling heeft geplaatst overeenkomen. Ook moet u beschikken over een geverifieerd PayPal account, mocht dit niet het geval zijn dan kan uw pakket pas worden opgeleverd nadat uw betaling door PayPal verwerkt is.
Elk pakket is voorzien van een 30 dagen niet goed, geld terug-garantie. Wanneer u ervoor kiest om uw pakket binnen deze 30 dagen op te zeggen dan storten wij het betaalde bedrag minus de kosten van uw domeinnaam aan u terug.

Van uw domeinnaam kunt u de nameservers wijzigen, de Managed DNS dienst gebruiken om deze naar een ander IP door te sturen of verhuizen naar een andere hostingprovider.

We doen altijd onze uiterste best om het u zo goed mogelijk naar uw zin te maken. De niet goed, geld terug-garantie is bedoeld voor het geval dat wij daar niet in slagen. Mocht u besluiten gebruik te maken van deze garantie dan stellen wij uw feedback zeer op prijs zodat we het voortaan beter kunnen doen. Uw feedback is uiteraard niet verplicht.
Nadat u een pakket heeft besteld en betaald ontvangt u binnen minuten uw inloggegevens en kunt u direct aan de slag met uw website. Log in met FTP en klik op de map public_html. In deze map kunt u uw website plaatsen. Standaard staan er een aantal bestanden in deze map, de placeholder, deze bestanden kunt u zonder problemen verwijderen.
Copyright 2004 - 2017 HostingW, alle rechten gereserveerd. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW tenzij anders vermeld.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy verklaring Herroepingsrecht Cookie verklaring Notice and Takedown