Stappenplan voor Verhuizing

In onderstaand stappenplan leggen wij u hoe u uw website naar ons kunt verhuizen

Met ons stappenplan verhuist u binnen no time uw bestaande Website van uw huidige Hostingprovider naar ons toe. Als u onverhoopt toch tegen problemen aanloopt dan is onze helpdesk er altijd om u van advies te voorzien en om u te helpen. Wilt u de hassle niet van het zelf verhuizen van uw website dan kunt u ook gebruik maken van onze Verhuis Service. WordPress, Joomla en Drupal websites verhuizen we gratis. Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen.

Voordat u begint met verhuizen

Wij gaan er bij onderstaand stappenplan van uit dat u al een Webhosting pakket bij ons heeft besteld maar geen Verhuiscode heeft opgegeven voor uw Domeinnaam. Zo kunt u eerst uw Website verhuizen en daarna pas uw Domeinnaam. Hierdoor voorkomt u dat uw Website tussentijds niet bereikbaarheid is voor uw bezoekers of klanten. Als u stapsgewijs aan de slag gaat is het verhuizen van uw website of websites eenvoudig.

Maak een back-up

Zorg voor een back-up van al uw data

Zorg ervoor dat u al uw gegevens goed back-upt. Meeste hostingproviders leveren een controlepaneel bij het afgenomen Webhosting pakket waarmee u eenvoudig een volledige back-up van al uw data kan maken. Wijzelf maken gebruik van DirectAdmin.

Controlepaneel

Maak een back-up via het controlepaneel

Als uw hostingprovider ook gebruik maakt van DirectAdmin dan kunt u de eerder door u gedownloade back-up eenvoudig uploaden en vervolgens importeren op onze servers. Maken zij gebruik van een ander controlepaneel dan moet u handmatig uw data herstellen.

Domeinnaam verhuizen

Vraag de verhuiscode van uw Domeinnaam op

Nadat u uw data heeft overgeplaatst naar uw nieuwe Webhosting pakket is het tijd om uw huidige hostingprovider om de verhuiscode van uw Domeinnaam te vragen. Nadat u deze verhuiscode heeft ontvangen stuurt u deze naar ons en verhuizen wij uw Domeinnaam.

We hebben nog een aantal praktische verhuis tips voor U op een rij gezet


Website checken

Check of uw website werkt

Check altijd eerst of de door u verhuisde website het doet, dit kan bijvoorbeeld via het website voorbeeld adres: https://servernaam.srvnl.nl/~uwgebruikersnaam of door het host bestand op uw computer of Mac tijdelijk aan te passen.

Configuratie bestanden

Wijzig uw configuratie bestanden

Vaak wijken de gebruikersnaam welke wij u hebben gegeven en de gebruikersnaam van uw huidige Hostingprovider af. Controleer daarom onder andere configuratiebestanden om te kijken of de gebruikte MySQL database gegevens nog wel kloppen.

E-mail overzetten

Zet uw ontvangen e-mail over

Als uw huidige provider geen gebruik maakt van DirectAdmin is het niet mogelijk om uw e-mail met een back-up terug te zetten. In dat geval maakt u een leeg e-mailadres aan op uw Webhosting pakket voegt u deze toe aan uw mailprogramma en sleept u de mail over.

Website updaten

Werk uw website en plug-ins bij

Als uw website langere tijd niet is bijgewerkt kan het voor problemen zorgen als u uw website over plaatst. Update waar mogelijk eerst uw Website voordat u deze back-upt of handmatig overplaatst naar uw nieuw bij ons aangeschafte Webhosting pakket.

Vragen mag altijd

We staan altijd voor u klaar

Vragen mag altijd. Komt u er niet uit, bent u onzeker over uw website verhuizing of heeft u een probleem dan is onze Helpdesk slechts een e-mail verwijderd. U kunt bij ons terecht voor al uw Hosting gerelateerde vragen. Wij helpen u graag bij de verhuizing van uw site.

Second opinion

Laat ons uw website checken

Wilt u een second opinion? Dan kijken wij graag even met u mee om te bevestigen dat uw website op de juiste manier verhuisd is. Niets is immers vervelender dan een niet werkende of deels overgezette websites, zeker als u er de nodige moeite aan heeft besteed.

Copyright 2004 - 2017 HostingW, alle rechten gereserveerd. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW tenzij anders vermeld.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy verklaring Herroepingsrecht Cookie verklaring Notice and Takedown